Nozares jaunumi

ABB un MAN nodemonstrē darbībā jauno kravas auto uzlādes standartu MCS

ABB un MAN nodemonstrē darbībā jauno kravas auto uzlādes standartu MCS

Kravas auto ražotājs MAN sadarbībā ar dažādu iekārtu ražotāju ABB oficiāli nodemonstrējis, kā darbojas jaunais elektrisko kravas auto uzlādes standarts MCS (Megawatt Charging System). Šī sistēma ir izstrādes stadijā jau vairākus gadus, bet process pamazām tuvojas noslegumam un šis spraudnis kļūs par industrijas standartu elektriskajam komerctransportam.

Viena no pirmajām iekārtām, kas nodrošina šādu uzlādi, ierīkota MAN attīstības centrā Minhenē un tur tika nodemonstrētas tās iespējas – kravas auto tika lādēts ar vairāk nekā 700kW jaudu.

Abu kompāniju pārstāvji uzsver, ka šis ir viens no veidiem, kā attīstīt ilgtspējīgu, elektrisku kravas auto, īpaši tāliem maršrutiem – šis uzlādes standarts ļaus ātri uzlādēt mašīnu noteiktajā pārtraukuma laikā. Protams, nekur nepaliks jau esošās tehnoloģijas, kā arī lēnākas uzlādes galapunktos un citviet.

“Mērķis ir panākt, lai 2030. gadā būtu Eiropā būtu aptuveni 30 tūkstoši MCS uzlādes punktu, aptuveni 4000 no tiem Vācijas teritorijā. Elektriskie kravas auto ir pieejami, arī uzlādes sistēma ir gatava, mums tagad vajadzīgs skaidrs signāls no politiķiem. Ir nepieciešams strauji izbūvēt atbilstošu infrastruktūru,” saka MAN autobusu un kravas auto nodaļas vadītājs Aleksandrs Vlaskamps.

MCS standarts veidots tā, lai tehniski spētu nodrošināt uzlādi ar līdz pat 3,75MW jaudu. Tas nozīmē, ka demonstrētie aptuveni 700kW ir maza daļa no sistēmas patiesajām spējām. Tiek cerēts, ka jau šī gada laikā noslēgsies standartizācijas process un to plaši varēs ieviest praksē. Tiesa, netiek slēpts, ka šādas jaudas nodrošināšanai ir nepieciešama atbilstoša elektroinfrastruktūra vietās, kur kravas auto šāda uzlāde būs nepieciešama – lielceļu stāvvietās un tamlīdzīgās vietās, tāpēc jāveic atbilstošas investīcijas arī elektrotīklu modernizācijā, lai liels skaits mašīnu varētu izmantot MCS priekšrocības.

Avots: https://kursors.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv